miércoles, 30 de mayo de 2012

Arbetslösa & hemlösa/ sin trabajo & casa

Det var verkligen ett tag sen vi skrev men vi har haft fullt rulle och det har hänt mer än en gång då vi har undrat vad vi håller på med.
Det var på håret att vi hann med allt som skulle göras innan sjösättning, vi kan lugnt säga att vi har verkligen varit tidsoptimister. När vi väl trodde att allt var klart dagen innan sjösättning upptäkte Miguel en liten läkage vid rodret på båten, ja en liten blå vatten droppe som hörde hemma på insidan.... Vi trodde att det var kört! Efter mycket om och men var det vara att ta fram hammare och mejsel och se hur illa det var. Vi hade tur det var inte så farligt men vi var tvunga att fixa den och ha den färdigt inom 24 timmar. Ja, då var det bara att sätta igång med att torka området (några timmar), epoxi spackla (torka några timmar), lägga på några lager primer (torka i 3 timmar mellan varje lager) och botten måla 2 lager (torka 2 timmar mellan varje)....
Ungefär på samma sätt har allt varit; vi har fixat 1 sak när vi upptäckt 2 nya att fixa!
Om allt går som planerat den här gången så seglar vi iväg i mitten av juni. Vi väntar bara på att vi ska få stormseglet som vi beställt, leverans datum 15/6.


***


Hace bastante que no escribimos pero es que hemos ido muy agetreados y mas de una vez nos hemos preguntado "que chucha estamos haciendo!!"
El día antes de bajar el barco al agua casi se nos para corazon, Miguel descubrio una pequeña gota azul de agua por la bocina del eje. Una gota que tendria que haber estado al otro lado del casco.... La tensiín estaba a mil antes de que decidimos de ir con martillo en mano para ver que tan grande era el problema. Por suerte no fue nada grabe pero se tenia que arreglar en menos de 24 horitas = noche en vela poniendo primer,pintura, epoxi etc Llegamos a puras penas!
Todo ha sido asi, al arreglar una cosa hemos escubierto dos mas para arreglar, pero ahi vamos.
Si todo nos salé solo por esta ves como planeado nos vamos en mediado de junio, solo estamos esperando la llegada de la vela de tormenta, 15/6.


Här är några bilder/algunas fotos....

Dagarna innan sjösättning/dias antes de bajar el barco al agua (mas negros)


Sjösättning/barco al agua :)Småängsviken :)

No hay comentarios:

Publicar un comentario